Karamelsnitter
                                
                                    8 timer 45 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  40 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        
    Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.
Ingredienser
Mørdejsbund
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Koldt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    300 g
                                                Hvedemel (ca. 5½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    125 g
                                                Sukker (ca. 1½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Karamel
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Smør i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    250 g
                                                Lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    4 spsk
                                                Lys sirup
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dåse
                                                Kondenseret mælk (ca. 400 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Mørk chokolade
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Mørdejsbund
Karamel
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1822 kJ / 435 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,9 g | 
| Protein: | 3,9 g | 
| Fedt: | 27,6 g | 
| Kulhydrat: | 43,2 g |