Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.
Sådan gør du
Bagetid:
20-25 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mørdejsbund
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen. Pres dejen i en bagepapirsbeklædt form (ca. 25 x 35 cm). Bag bunden midt i ovnen - til den er gylden.
Karamel
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og tilsæt sukker, sirup og kondenseret mælk. Bring blandingen i kog og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. - til det er tyktflydende. Hæld karamelblandingen på mørdejsbunden og lad kagen køle helt af i køleskabet - gerne til næste dag.
Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Fordel chokoladen på kagen i et kreativt mønster - brug evt. en sprøjtepose med et lille hul. Drys med hasselnødder og lad chokoladen stivne. Skær kagen ud i små stykker og server.