Ingefærkaramel med valnødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

15 min

Lækre hjemmelavede karameller.

Ingredienser

4 karameller pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 dl valnøddekerner
  • 100 g smør
  • ¾ dl lys sirup
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk stødt ingefær

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist valnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist dem i ca. 2 min. ved jævn varme. Hak dem groft. Lad smørret smelte i panden. Tilsæt sirup, sukker og ingefær. Bring det i kog ved jævn varme og kog det i 4-5 min. - eller til det bliver gyldenbrunt. Bland nødderne i og vend karamellen ud på et stykke bagepapir. Lad det køle af og skær det i passende bidder.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 71 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: