Ristet rugbrød med laks og limecreme

Ristet rugbrød med laks og limecreme

30 min
Ristet rugbrød med røget laks og frisk limecreme er en lækker lille hapser der kan serveres som appetizer eller som en del af tapas bordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/ristet-rugbrod-med-laks-og-limecreme/

Sådan gør du

  • Halvér rugbrødet på langs og skær laksen i 12 stykker af rugbrødets længde.
Limecreme
  • Rør kvark, cremefraiche og de øvrige ingredienser sammen og smag til.
  • Smør limecremen på rugbrødet og top med laks. Pynt med purløg og rødbedeblade.

Rist evt. lidt ekstra rugbrød til at dyppe i den overskydende limecreme.

Energiindhold for hele retten:

3907 kJ / 934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

778 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 20,8 % 9,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 24,5 g
Fedt: 25,7 % 5,4 g
Mere inspiration

Lækker anretning når der skal hygges....

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(16)

Ingredienser

6 skiver Ristet rugbrød (ca. 250 g)
100 g Røget laks
Limecreme
100 g Kvark
2 spsk Creme fraiche 38%
1 tsk Dijonsennep
¼ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
⅛ tsk Groft salt
Pynt
Fintklippet purløg
Rødbedeblade