Irske boller med kartoffel

Irske boller med kartoffel

60+ min
De mosede kartofler giver fugt, elasticitet og smag til disse boller, der er skønne med ost på til en kop te eller som tilbehør til en tallerken varm suppe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200°.

  • Rør de mosede kartofler sammen med mælk, salt og sukker. Rør gæren ud heri. Tilsæt sigtemel og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tage den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller, med kartoffelmel på hænderne. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 20 min. Bag bollerne midt i ovnen. Bollerne smager herligt med ost til en kop te, eller som brød til en tallerken varm suppe.
Energiindhold for hele retten:

8488 kJ / 2029 kcal

Næringsindhold pr. 100g

824 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 83,6 % 40,5 g
Fedt: 4,7 % 1 g

Ingredienser

200 g Kogte, varme, mosede kartofler
3 dl Mælk
½ tsk Groft salt
1 tsk Sukker
25 g Gær
100 g Sigtemel (ca. 2 dl)
375 g Hvedemel (ca. 6¼ dl)
2 spsk Kartoffelmel til formning af bollerne