Iskaffe

Det er skønt med hjemmelavet iskaffe på en varm dag. Her er en opskrift på en dejlig cremet iskaffe, som du hurtigt kan lave. Iskaffe kan tilberedes af både fed og mager mælk, og den kan både bruges som mellemmåltid eller som en enkelt dessert - evt med lidt spiritus i eller ved siden af.
Ingredienser
Iskaffe
¾ dl
Kold espressokaffe eller stærk kaffe
|
|
---|---|
2 dl
Kold mælk
|
|
6
Store isterninger
|
|
1 tsk
Brun farin eller sukker
|
Sådan gør du
Iskaffe
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge den mælk du har i køleskabet (sød, let, mini eller -skummet) - men jo federe mælken er, jo mere fremhæver den smagen af kaffen. Skal iskaffen være mere festlig kan du tilsætte 2 cl Amaretto, Baileys eller cognac.
Server eventuelt din iskaffe med frosne flødeterninger for at holde den kold i længere tid og gøre den mere cremet.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
96 kJ / 23 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 1,8 g |
Fedt: | 0,2 g |
Kulhydrat: | 3,4 g |
