Iskaffe med vaniljekaramel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

30 min

Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.

Ingredienser

Ca. 1 liter

Antal portioner

  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ¾ dl vand
  • 1 dl kold stærk kaffe
  • 8 dl kold mælk
  • 20 isterninger

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.

Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: