Iskaffe med vaniljekaramel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

30 min

Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.

Ingredienser

Ca. 1 liter

Antal portioner

  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ¾ dl vand
  • 1 dl kold stærk kaffe
  • 8 dl kold mælk
  • 20 isterninger

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.

Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: