Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.
Sådan gør du
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.
Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.
Energiindhold for hele retten:
2734 kJ / 653 kcal
Næringsindhold pr. 100g
186 kJ / 45 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
Protein:
17,4 %
1,9 g
Kulhydrat:
78,3 %
8,6 g
Fedt:
4,3 %
0,2 g
Mere inspiration
Lidt i samme boldgade - kaffe og is er bare et godt match.