Iskaffe med vaniljekaramel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

30 min

Dejlig læskende iskaffe. Den kræver, at du giver dig i kast med karamelkogningens kunst, men den er hurtig at lave og resultatet er en dejlig sød hjemmelavet vaniljesirup.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 1 liter

Antal portioner

  • 1 dl sukker (ca. 85 g)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ¾ dl vand
  • 1 dl kold stærk kaffe
  • 8 dl kold mælk
  • 20 isterninger

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved jævn varme og uden omrøring til det er gyldent. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljepulver og vand. Sæt gryden tilbage på varmen og rør til sukkerklumperne er opløst og du har en tyndtflydende karamel. Tilsæt kaffe og lad blandingen køle af.

Bland mælk med kaffeblandingen. Fordel isterningerne i 4 høje kolde glas og hæld iskaffen heri.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag