Iskager med marinerede bær

2 timer 15 min
Arbejdstid: 1 time 10 min
Fryseegnet
Iskager med marinerede bær

Iskagerne kan du lave i god tid. De er lækre og fulde af dejlig smag... og får et friskt og knasende modspil fra passionsfrugt, vanilje og røde bær.

Ingredienser

Brownie-bunde

125 g Smør
75 g Grofthakket mørk chokolade
2 Æg
150 g Brun farin (ca. 2½ dl)
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
1 liter Vaniljeflødeis, evt. med røde bær eller bærsauce

Passions-marinerede bær

3 Modne passionsfrugter
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2 spsk Sukker
400 g Friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær

Pynt

Mynteblade eller citronmelisse
Knust rød krymmel

Sådan gør du

Brownie-bunde

  • Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af.
  • Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i.
  • Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175°.
  • Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt.
  • Kugl isen op til 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene.
  • Læg 2 bunde sammen om en iskugle - sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter.
  • Frys iskagerne.

Passions-marinerede bær

  • Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft.
  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog.
  • Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min.
  • Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af.
  • Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem.
  • Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken.
  • Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering.

Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15264 kJ / 3648 kcal

Næringsindhold pr. 100g

930 kJ / 222 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,4 % 3 g
Kulhydrat: 49,2 % 26,9 g
Fedt: 45,4 % 11,4 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/iskager-med-marinerede-bar/