Iskonfekt

15 min
Fryseegnet
Iskonfekt

Iskonfekt - eller eiskonfekt - som det hedder i Tyskland, hvor denne iskolde lækkerbisken stammer fra, består helt enkelt af 2 ingredienser, chokolade og smør (eller kokosfedt). Iskonfekt smelter i munden - og også på fingrene, så aluformen er til stor gavn. I Danmark serveres iskonfekt især til jul.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Iskonfekt

100 g Smør
200 g Grofthakket mørk chokolade

Topping - kan undlades

Fx mandelsplitter eller frysetørrede bær

Sådan gør du

Iskonfekt

  • Smelt smørret og rør chokoladen heri.
  • Rør til chokoladen er helt smeltet og fordel chokoladeblandingen i små konfektforme.
  • Kom evt. lidt topping på nogle af stykkerne.
  • Stil dem på køl til servering.

Du kan bruge alle slags chokolade og evt. også lave lag af forskellige slags chokoladeblandinger. Smør kan erstattes af kokosfedt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7499 kJ / 1792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2500 kJ / 597 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,7 % 4 g
Fedt: 68,9 % 46,5 g
Kulhydrat: 28,4 % 41,8 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/iskonfekt/