Jordbær-mazarintærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(168 vurderinger)

60+ min

Smagen af dansk sommer - klassisk dansk jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.

Ingredienser

ca. 8 stykker

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 35 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Vaniljecreme

Jordbærgelé

  • 1 blad husblas
  • ¼ dl koncentreret jordbærsaft
  • 300 g jordbær i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Mazarinfyld

Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen. Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Vaniljecreme

Varm forsigtigt 1 dl fløde og mælken i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker til flødeblandingen. Bring det i kog, under omrøring. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende fløde under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i 10 sek. Fjern vaniljestangen og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Pisk resten af fløden til et let skum og vend den i vaniljecremen. Fordel cremen på mazarintærten.

Jordbærgelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm. Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: