Jordbær-mazarintærte
60+ min

Jordbær-mazarintærte

Smagen af dansk sommer - klassisk dansk jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.
Bedømmelse (78 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbær-mazarintærte

Smagen af dansk sommer - klassisk dansk jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.

ca. 8 stykker

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 35 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Vaniljecreme

Jordbærgelé

  • 1 blad husblas
  • ¼ dl koncentreret jordbærsaft
  • 300 g jordbær i skiver

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 21 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Mazarinfyld

Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen. Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Vaniljecreme

Varm forsigtigt 1 dl fløde og mælken i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker til flødeblandingen. Bring det i kog, under omrøring. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min. Tilsæt den kogende fløde under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i 10 sek. Fjern vaniljestangen og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt. Pisk resten af fløden til et let skum og vend den i vaniljecremen. Fordel cremen på mazarintærten.

Jordbærgelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm. Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %
Print