Jordbærfromage

3 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Jordbærfromage

Jordbærfromage er en lækker og velsmagende dessert med dejlige friske jordbær. Glæd dig!

Ingredienser

Jordbærfromage

500 g Friske jordbær
4 blade Husblas
3 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
¼ liter Piskefløde

Pynt

Jordbær

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du

Jordbærfromage

  • Findel bærrene med håndmixer eller blend dem. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps og vend bærrene i. Pisk fløden til et let skum.
  • Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend den i resten under omrøring.
  • Vend flødeskummet forsigtigt i ad 2 omgange.
  • Hæld fromagen i 6 portionsglas eller -skåle og stil dem koldt nogle timer.
  • Pynt jordbærfromagen med jordbær ved serveringen.

Hvis du vælger at lave desserten i en stor skål, skal du bruge et blad husblas mere. Du kan bruge frosne jordbær, men smagen bliver ikke så intens som med friske jordbær - og her skal du også bruge 1 blad husblas mere.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10328 kJ / 2468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

828 kJ / 198 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 6,2 % 3 g
Kulhydrat: 23,5 % 11,4 g
Fedt: 70,3 % 15,7 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarfromage/