Jordbærhytteostkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(55 vurderinger)

60+ min

Ny version af cheesecake - nu med hytteost. En skøn kage at servere for dine gæster på en sommerdag.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Kiksebund

  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g fintknuste søde havrekiks

Jordbærcreme

Pynt

  • jordbær i halve og kvarte
  • friske mynteblade i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen.

Jordbærcreme

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeskummet sammen med hytteost og jordbær. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærcremen. Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær og mynte.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Sød, hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de rivesaltes vil fungere dejligt til denne ostekage Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær