Jordbærhytteostkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(54 vurderinger)

60+ min

Ny version af cheesecake - nu med hytteost. En skøn kage at servere for dine gæster på en sommerdag.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Kiksebund

  • 100 g smør - smeltet
  • 200 g fintknuste søde havrekiks

Jordbærcreme

Pynt

  • jordbær i halve og kvarte
  • friske mynteblade i tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og de knuste kiks godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen.

Jordbærcreme

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det i æggeskummet sammen med hytteost og jordbær. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og rør den derefter i jordbærcremen. Fordel cremen på kiksebunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen

Tag kagen ud af formen, stil den på et fad og pynt den med jordbær og mynte.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 58 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Sød, hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de rivesaltes vil fungere dejligt til denne ostekage Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til jordbær