Jordbæris

4 timer 25 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Jordbæris

Jordbæris smager skønt - og hjemmelavet jordbærflødeis smager endnu bedre. Prøv denne opskrift på jordbæris som virker, uanset om du har friske eller frosne jordbær. Jordbærflødeis smager skønt i vafler, som tilbehør til frugt og kage - eller bare jordbæris med jordbæris. Nem jordbæris med ægte fløde, smager godt af gamle dage!

Ingredienser

Jordbæris

4 Æggeblommer
1 dl Sukker (ca. 85 g)
½ liter Piskefløde
1 Flækket vaniljestang
400 g Rensede jordbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 spsk Friskpresset limesaft

Limesukker

1 spsk Sukker
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Jordbæris

  • Pisk blommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  • Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde med vaniljestangen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  • Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge. Sigt iscremen og lad den afkøle.
  • Blend jordbær, sukker og limesaft til en jævn puré. Vend puréen i iscremen.
  • Hæld blandingen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Limesukker

  • Vend sukker og limeskal sammen i en lille skål.
  • Drys limesukkeret over jordbærisen ved serveringen.

Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.

Erstat de friske jordbær med frosne jordbær, når jordbær ikke er i sæson. Kom de frosne jordbær, sukker og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Blend jordbærrene til en jævn puré og lade den afkøle, inden den vendes i iscremen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11692 kJ / 2795 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,2 % 1,9 g
Kulhydrat: 34 % 19,9 g
Fedt: 62,8 % 16,8 g
Relateret video Jordbæris

Jordbæris smager skønt - og hjemmelavet jordbærflødeis smager endnu bedre. Prøv denne opskrift på jordbæris som virker, uanset om du har friske eller frosne jordbær. Jordbærflødeis smager skønt i vafler, som tilbehør til frugt og kage - eller bare jordbæris med jordbæris.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordbaris/