Jordbæris
&format=webp)
Jordbæris smager skønt - og hjemmelavet jordbærflødeis smager endnu bedre. Prøv denne opskrift på jordbæris som virker, uanset om du har friske eller frosne jordbær. Jordbærflødeis smager skønt i vafler, som tilbehør til frugt og kage - eller bare jordbæris med jordbæris. Nem jordbæris med ægte fløde, smager godt af gamle dage!
Ingredienser
Jordbæris
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
1
Flækket vaniljestang
|
|
400 g
Rensede jordbær
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
Limesukker
1 spsk
Sukker
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Jordbæris
Limesukker
Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.
Erstat de friske jordbær med frosne jordbær, når jordbær ikke er i sæson. Kom de frosne jordbær, sukker og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Blend jordbærrene til en jævn puré og lade den afkøle, inden den vendes i iscremen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11692 kJ / 2795 kcal
Næringsindhold pr. 100g
993 kJ / 237 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 3,2 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 34 % | 19,9 g |
Fedt: | 62,8 % | 16,8 g |
Jordbæris smager skønt - og hjemmelavet jordbærflødeis smager endnu bedre. Prøv denne opskrift på jordbæris som virker, uanset om du har friske eller frosne jordbær. Jordbærflødeis smager skønt i vafler, som tilbehør til frugt og kage - eller bare jordbæris med jordbæris.
