Jordskoksuppe

30 min
Fryseegnet
Jordskoksuppe

Lækker, cremet jordskoksuppe med porre og chorizo er en rigtig efterårs- og vinterklassiker.

Ingredienser

Suppe

500 g Skrubbede jordskokker
25 g Smør
1 Hakket løg
1¼ liter Grøntsagsbouillon
50 g Chorizopølse i tern
200 g Flødeost
3 Porrer i tynde ringe (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

240 g Surdejsbrød

Sådan gør du

Suppe

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme men uden at det bruner.
  • Svits jordskokker og løg i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og kog ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  • Læg imens chorizoternene i en kold pande og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
  • Blend suppen, fx med en stavblender.
  • Bring suppen i kog igen. Tilsæt flødeost under omrøring og kog suppen ved jævn varme til osten er smeltet.
  • Tilsæt porreringe, salt og peber og kog yderligere i ca. 1 min. Smag til.
  • Server suppen i varme skåle med fyld, drys med chorizo og server med brød.

Tip

  • Jordskokkerne kan udskiftes med skrællede kartofler.

Suppen kan fryses uden porreringe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8049 kJ / 1924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,1 % 2,1 g
Kulhydrat: 46,1 % 7,9 g
Fedt: 41,8 % 3,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/jordskoksuppe/