Julecheesecake
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus! Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være. Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg. Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Ingredienser
Pebernøddebund
|
300 g
Pebernødder
|
|
|---|---|
|
50 g
Digestive kiks
|
|
|
150 g
Smør - smeltet
|
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
|---|
Fromage
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
1 spsk
Appelsinskal (usprøjtet)
|
|
|
200 g
Flødeost
|
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Gløgggelé
|
2 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
2 dl
Gløgg
|
Pynt
|
100 g
Grofthakkede brændte mandler
|
|
|---|---|
|
Guldstøv
|
Sådan gør du
Pebernøddebund
Fromage
Gløgggelé
Sådan anretter du kagen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave en solbærgele på toppen af julecheesecaken - i stedet for gløggeléen. Erstat de 2 dl gløgg med 2 dl koncentreret solbærsaft.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1476 kJ / 353 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,6 g |
| Protein: | 4,2 g |
| Fedt: | 25,3 g |
| Kulhydrat: | 25,8 g |
Se hvordan du laver den lækre julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen i denne video.