Julechokoladekage med flødebolleskum
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Dejlig tæt og svampet chokoladekage med appelsin og flødebolleskum. Form skummet som et snelandskab og pynt det med grantræeer, snebolde og snemænd.
Ingredienser
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
50 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
3 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1
Usprøjtet appelsin - fintrevet skal og saft heraf
|
|
4 dl
Kakaomælk
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Flødebolleskum
175 g
Sukker
|
|
---|---|
75 g
Glukosesirup
|
|
½ dl
Vand
|
|
3
Æggehvider (ca. 6 spsk)
|
Pynt
Grove rosmarinkviste
|
|
---|---|
Flormelis
|
|
Juleslik, fx snebolde, chokolademænd og bismarkstokke
|
Sådan gør du
Flødebolleskum
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1108 kJ / 265 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1 g |
Protein: | 3,3 g |
Fedt: | 6,2 g |
Kulhydrat: | 48,4 g |
