Julechokoladekage med flødebolleskum

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Julechokoladekage med flødebolleskum

Dejlig tæt og svampet chokoladekage med appelsin og flødebolleskum. Form skummet som et snelandskab og pynt det med grantræeer, snebolde og snemænd.

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
50 g Grofthakket mørk chokolade
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
1 Usprøjtet appelsin - fintrevet skal og saft heraf
4 dl Kakaomælk
100 g Smør - smeltet

Flødebolleskum

175 g Sukker
75 g Glukosesirup
½ dl Vand
3 Æggehvider (ca. 6 spsk)

Pynt

Grove rosmarinkviste
Flormelis
Juleslik, fx snebolde, chokolademænd og bismarkstokke

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, chokolade, kakao, vaniljesukker, bagepulver, salt og appelsinskal sammen.
  • Pisk kakaomælk og appelsinsaft i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og placer kagen på et serveringsfad.

Flødebolleskum

  • Bring 150 g sukker, glukosesirup og vand i kog og kog det til 117°.
  • Kom imens æggehvider og resten af sukkeret i en skål og pisk det til en let marengs, når sukkerlagen nærmer sig en temperatur på 117°.
  • Hæld, i en tynd stråle, sukkerlagen ned til marengsen under kraftig piskning og pisk til det er blankt og sej - det tager ca. 10 min.
  • Fordel flødebolleskummet på kagen og lav et snelandskab. Stik juletræer (rosmarinkviste) i kagen og drys med flormelis, gennem en sigte, så det ligner sne. Pynt med juleslik og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19454 kJ / 4650 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1108 kJ / 265 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 74,2 % 48,4 g
Fedt: 20,7 % 6,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/julechokoladekage-med-flodebolleskum/