Julekrans

2 timer 35 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Julekrans

Denne lækre julekrans er en fryd for øjet såvel som ganen... Julekransen smager skønt af kardemomme og i remoncen er der både marcipan og kanel. Så der er dømt 100% julestemning i dit køkken, så snart du sætter julekransen i ovnen. Kransen skal pensles med en sukkerlage så snart den kommer ud af ovnen - det giver en skinnende overflade og gør den ekstra svampet og lækker. Drys julekransen med svensk perlesukker som ligner snefnug - og pynt den evt. med kanelstænger, stjerneanis og friske tranebær for at få den til at ligne en rigtig dørkrans...

Ingredienser

Dej

1 dl Lunken vand
25 g Gær
1½ dl Creme fraiche
50 g Sukker
1 Æg
500 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
2 tsk Stødt kardemomme
100 g Smør i små tern

Remonce

100 g Blødt smør
100 g Brun farin
100 g Marcipan - groftrevet
1½ spsk Stødt kanel

Sukkerlage - til pensling

1 dl Vand
1 dl Sukker (ca. 85 g)

Pynt

Svensk perlesukker

Sådan gør du

Dej

  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen godt igennem til den er blank og smidig, fx i en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse - det tager ca. 1 time.

Remonce

  • Rør smør, farin, marcipan og kanel godt sammen.

Sukkerlage - til pensling

  • Kom vand og sukker i en lille gryde og kog det ved jævn varme og under omrøring til sukkeret er opløst.
  • Lad sukkerlagen afkøle let.

Sådan laver du julekransen

  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm).
  • Smør remoncen herpå og rul dejpladen til en roulade på den lange led.
  • Skær et snit gennem rouladen, så den flækkes midtpå - men lad rouladen hænge sammen i toppen. Sno de to sammenhængende dejstrimler sammen.
  • Form snoningen til en rund krans - sørg for at trykke enderne godt sammen.
  • Løft forsigtigt kransen over på en plade med bagepapir og lad den efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Bag julekransen i ovnen til den er gylden og gennembagt 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Pensl julekransen med sukkerlage og drys med perlesukker, så snart den kommer ud af ovnen.
  • Server julekransen lun - evt. pyntet med kanelstænger, stjerneanis og friske tranbær som på fotoet.

Julekransen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20585 kJ / 4920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1391 kJ / 332 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 54,3 % 44,4 g
Fedt: 40,1 % 15,1 g
Relateret video Julekrans

Se hvordan du laver den lækre og flotte julekrans i denne video.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/julekrans/