Kaffemåne med chokoladeganache
Denne kaffemåne burde have en plads på alle kaffeelskeres kagebord. Her er en opskrifte på en lækker variation af en chokoladekage med en saftig krumme og skønne undertoner af kaffe. Den hjemmelavede kaffemåne er toppet med blød chokoladeganache og gør smagsoplevelsen fuldkommen - ikke mindst når du serverer en dejlig cremet og iskold flødeskum til.
Ingredienser
Kaffemåne
|
150 g
Blødt smør
|
|
|---|---|
|
200 g
Brun farin (ca. 3½ dl)
|
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
3
Æg
|
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
|
4 spsk
Kakaopulver
|
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
|
1 spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
|
|
2 dl
Mælk
|
Chokoladeganache
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
½ spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
|
|
200 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Pynt
|
Chokoladekaffebønner
|
|
|---|---|
|
Chokoladespåner
|
|
|
Citronmelisseblade
|
Tilbehør
|
1½ dl
Piskefløde - pisket til let skum
|
|---|
Sådan gør du
Kaffemåne
Chokoladeganache
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan naturligvis vælge at servere kaffemånen som en hel "fuldmåne" og den kan pyntes med spiselige blomster eller friske bær. Er du helt vild med kaffe, kan du smage flødeskummet til med frysetørret kaffepulver - eller et par skefulde kaffelikør.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1461 kJ / 349 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 4,8 g |
| Fedt: | 21,7 g |
| Kulhydrat: | 33,9 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.