Klassisk chokoladefondant

Klassisk chokoladefondant

60+ min
Superlækker chokoladekage med flydende midte, der serveres varm evt. med flødeskum eller is - og en god kop kaffe. Chokoladefondanterne kan forberedes i god tid og blot bages lige inden servering.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn (direkte fra frost). Se "bemærk" længere nede på siden.

  • Smelt smør og chokolade sammen og tag det af varmen.
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt og vend chokoladesmørret heri.
  • Bland mel, kakaopulver og salt sammen.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i dejen og vend forsigtigt rundt til dejen er ensartet.
  • Smør 12 kageringe (ca. 5 cm i diameter) og sæt dem på en bakke beklædt med bagepapir.
  • Fordel dejen i formene (ca. 70 g i hver) og sæt dem i fryseren min. 3 timer - eller til de er helt frosne.

Hvis du ikke har kageringe, kan du bruge faste papirmuffinsforme eller ramekiner. Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger ramekiner, bager kagerne videre, når du tager dem ud af ovnen.

Hele hemmeligheden med det perfekte flydende indre ligger i afbagningen og den præcise bagetid afhænger derfor af ovnen. Fordi ovne og bageforme er forskellige, er det en rigtig god idé at teste afbagningen inden servering, hvis du har mulighed for det.

Energiindhold for hele retten:

16885 kJ / 4036 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1695 kJ / 405 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,1 % 6,1 g
Kulhydrat: 37,6 % 37,5 g
Fedt: 56,3 % 25,8 g

Ingredienser

200 g Mørk chokolade
200 g Smør
200 g Sukker
6 Æg
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Fint salt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk