Kåldolmere med fisk og bagte rodfrugter
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Klassisk ret i nye klæder... Masser af kål, fisk, rodfrugter, krydderier og frisk sauce.
Ingredienser
|
8
Blade spidskål (ca. 350 g)
|
|---|
Kåldolmere med fisk
|
450 g
Torskefilet uden skind
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Finthakket spidskål
|
|
|
2
Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
|
|
|
1
Æg
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ dl
Mælk
|
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Bagte rodfrugter
|
5
Gulerødder i grove tern (ca. 300 g)
|
|
|---|---|
|
4
Persillerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
|
|
|
3
Rødbeder i grove tern (ca. 200 g)
|
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
1¼ dl
Perlebyg (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Kåldolmere med fisk
Bagte rodfrugter
Perlebyg
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for torsk kan du bruge laks eller en kombination af begge.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
332 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 4,7 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 9,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.