Kalkunschnitzel med champignonsauce
    Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.
Ingredienser
Kalkunschnitzler
| 
                                     
                                            
                                                    4
                                                Kalkunschnitzler (ca. 500 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    4 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    40 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Citroner (usprøjtede) i halve
                                            
                                     
                                 | 
                                
Champignonsauce
| 
                                     
                                            
                                                    225 g
                                                Champignoner i kvarte
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Hønsebouillon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ spsk
                                                Saucejævner
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    400 g
                                                Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    4 dl
                                                Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sådan gør du
Kalkunschnitzler
Champignonsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
550 kJ / 132 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g | 
| Protein: | 7,9 g | 
| Fedt: | 4,4 g | 
| Kulhydrat: | 14,9 g | 
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.