Kalkunschnitzel med champignonsauce

30 min
Kalkunschnitzel med champignonsauce

Lækker og dejlig hverdagsret - kalkunschnitzel med champignonsauce. Den cremede champignonsauce føles måske lidt luksuriøs som hverdagsret med piskefløde i saucen. Men det er efter princippet "lidt men godt", da der kun bliver brugt 1 dl fløde i en opskrift til 4 personer. Mere skal der ikke til for at få den cremede sauce. Server kalkunschnitzel med champignonsauce sammen med dampede grøntsager og enten, ris, pasta eller kartofler.

Ingredienser

Kalkunschnitzler

4 Kalkunschnitzler (ca. 500 g)
4 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
40 g Smør
2 Citroner (usprøjtede) i halve

Champignonsauce

225 g Champignoner i kvarte
2 dl Hønsebouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
Friskkværnet peber
1½ spsk Saucejævner

Tilbehør

400 g Dampede blandede grøntsager, fx slikærter og broccoli
4 dl Ris, 500 g frisk pasta eller 1 kg kartofler - koges

Sådan gør du

Kalkunschnitzler

  • Rids kalkunschnitzlerne i overfladen med en skarp kniv.
  • Vend dem i mel tilsat salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne på begge sider.
  • Pres en halv citron let over hver schnitzel og læg derefter de halve citroner med skærefladen nedad på schnitzlerne.
  • Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. Løft citronerne og vend schnitzlerne.
  • Steg videre med de halve citroner på i ca. 3 min.

Champignonsauce

  • Tag schnitzlerne af panden og hold dem varme i et fad.
  • Kom champignonerne i panden og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt bouillon, piskefløde og peber. Kog saucen i ca. 2 min., tag panden af varmen og drys saucejævner i under omrøring.
  • Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.
  • Server kalkunschnitzlerne sammen med champignonsauce, dampede grøntsager og ris, pasta eller kartofler.

I stedet for kalkunschnitzler, kan du bruge 4 kyllingefileter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11369 kJ / 2717 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 24,4 % 6,2 g
Kulhydrat: 46,1 % 11,8 g
Fedt: 29,5 % 3,5 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunschnitzel-med-champignonsauce/