Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

45 min
Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

De store flotte portobello svampe smager fantastisk i den cremede sauce sammen med skinken, kalkunen og grøntsagerne.

  • Arla
  • Opskrifter
  • Kalkunschnitzler med gulerødder og svampe i hvidvinssauce

Ingredienser

1 spsk Olivenolie
300 g Gulerødder i grove stykker
1 Grofthakket løg
2 Små grofthakkede fed hvidløg
1 dl Hvidvin, fx riesling
½ liter Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Kalkunschnitzler (ca. 100 g)
1 spsk Frisk timian
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 skiver Serrano skinke
300 Rensede portobello svampe
1 spsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled - koges (ca. 320 g)

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Lad olien blive godt varm i en pande. Steg gulerødder, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ved kraftig varme i ca. 1 min. - eller til det kogt næsten væk. Tilsæt fløde, salt og peber og lad det koge i ca. 3 min. Hæld blandingen i et lille ovnfast fad.
  • Drys kalkunschnitzlerne med timian, salt og peber. Vikl serrano skinke omkring og placer pakkerne på gulerodsblandingen. Fordel portobello svampene i fadet med lamellerne opaf. Dryp med olie og drys med salt og peber. Bag retten midt i ovnen og server med nykogte ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23989 kJ / 5734 kcal

Næringsindhold pr. 100g

142 kJ / 34 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 31,3 % 2,6 g
Kulhydrat: 51,2 % 4,3 g
Fedt: 17,5 % 0,7 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunschnitzler-med-gulerodder-og-svampe-i-hvidvinssauce/