Kalvegryde med svampe og æbler
45 min
•
Rustik og lækker kalvegryde med masser af smag. Denne opskrift på en sammenkogt består af mørt kalvekød, markchampignon og masser af æbler. Gryderetten er både nem og hurtig at lave - og kan bruges både til hverdag og til gæster. Her foreslår vi kogte let mosede kartofler som tilbehør - men en klassisk kartoffelmos vil også være godt tilbehør.
Ingredienser
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
500 g
Kalvekød, fx kalvetyksteg i tern
|
|
|
400 g
Rensede markchampignoner
|
|
|
½ dl
Æblemost
|
|
|
¼ liter
Creme fraiche 38%
|
|
|
1 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
4
Æbler i både, fx ingrid marie eller jonagored
|
|
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
Tilbehør
|
1 kg
Kogte kartofler - groft moset
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan supplere gryden med andre og flere grøntsager, fx løg, gulerødder og selleri - og du kan også supplere med kålpølser. Kalvegryden kan jævnes lidt med saucejævner, hvis du vil have sovsen tykkere.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
411 kJ / 98 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 4,9 g |
| Fedt: | 4,9 g |
| Kulhydrat: | 8,6 g |