Kalvekoteletter med bagte rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Kalvekoteletter med bagte rødløg er en hurtig opskrift med et lækkert resultat. Kalvekoteletter akkompagneres af en dejlig sauce, urteblanding og bagte rødløg.

Ingredienser

Antal portioner

Urteblanding

  • 50 g daggammelt franskbrød uden skorpe
  • 25 g blødt smør
  • 1½ dl små kviste af kruspersille
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 rødløg i kvarte
  • ½ spsk dijonsennep
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagte rødløg

  • 6 rødløg i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ tsk sukker

Kalvekoteletter

  • 6 kalvekoteletter uden ben (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler med
  • ½ dl hakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Urteblanding

Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg og persille er finthakket. Sæt blandingen tildækket i køleskabet.

Bagte rødløg

Læg løgene i ét lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm). Skær evt. store løg i 1/8. Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker. Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen.

Kalvekoteletter

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min. på hver side og ved kraftig varme. Gem stegeskyen. Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen. Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17 x 29 cm). Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min. Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag færdig i ca. 10 min. eller til overfladen på koteletterne er let gylden.

Sauce

Kom kalvebouillon i panden med stegesky. Bring bouillonen i kog og tilsæt sauce og dijonsennep. Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i ca. 2 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

Bagetid

Sæt fadet med løg i en kold ovn. Indstil på 250° og bag i ca. ½ time

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Sødmen fra løgene i denne ret drejer vinvalget over på en rød chateauneuf-du-pape fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv