Kalvekoteletter med bagte rødløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Kalvekoteletter med bagte rødløg er en hurtig opskrift med et lækkert resultat. Kalvekoteletter akkompagneres af en dejlig sauce, urteblanding og bagte rødløg.

Ingredienser

Antal portioner

Urteblanding

  • 50 g daggammelt franskbrød uden skorpe
  • 25 g blødt smør
  • 1½ dl små kviste af kruspersille
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 rødløg i kvarte
  • ½ spsk dijonsennep
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bagte rødløg

  • 6 rødløg i kvarte
  • 25 g smør - smeltet
  • ½ tsk sukker

Kalvekoteletter

  • 6 kalvekoteletter uden ben (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler med
  • ½ dl hakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Urteblanding

Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg og persille er finthakket. Sæt blandingen tildækket i køleskabet.

Bagte rødløg

Læg løgene i ét lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm). Skær evt. store løg i 1/8. Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker. Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen.

Kalvekoteletter

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min. på hver side og ved kraftig varme. Gem stegeskyen. Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen. Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17 x 29 cm). Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min. Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag færdig i ca. 10 min. eller til overfladen på koteletterne er let gylden.

Sauce

Kom kalvebouillon i panden med stegesky. Bring bouillonen i kog og tilsæt sauce og dijonsennep. Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min. under omrøring. Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i ca. 2 min. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.

Bagetid

Sæt fadet med løg i en kold ovn. Indstil på 250° og bag i ca. ½ time

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Sødmen fra løgene i denne ret drejer vinvalget over på en rød chateauneuf-du-pape fra Frankrig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv