Kalvemørbrad med frossen peberfløde og blåbærsky

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

En oplagt festmiddag for dig, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

Ingredienser

Antal portioner

Frossen peberfløde

  • 1 kg pillede skalotteløg
  • 1¼ kg skrubbede små kartofler
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ tsk groft salt

Blåbærsky

  • 25 g smør
  • 200 g blåbær
  • 1½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1½ dl honning

Kalvemørbradbøffer

  • 1 afpudset kalvemørbrad (ca. 1¼ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blåbær og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Frossen peberfløde

Pisk fløde, salt og peber til et meget let skum. Stil peberfløden tildækket i fryseren i ca. 1½ time - rør af og til. Læg samtidig 6 spiseskeer i fryseren. Form den letfrosne peberfløde til "æg" med en ske, dyppet i varmt vand. Læg 6 af "æggene" på de frosne skeer og læg dem tilbage i fryseren. Form resten af peberfløden til "æg" og læg dem på en bakke i fryseren til servering.

Bland løg, kartofler, smør, rosmarin og salt i en stor bradepande. Bag grøntsagerne midt i ovnen.

Blåbærsky

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits blåbærrene i ca. 2 min. Tilsæt eddike og honning og kog ind ved jævn varme i 20-25 min. til det tykner let. Si blåbærskyen og smag til.

Kalvemørbradbøffer

Skær imens enderne af mørbraden, så den bliver nogenlunde lige tyk. Rul mørbraden stramt ind i plastfilm - luk folien med en knude i enderne. Kom mørbraden i kogende vand og kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag kødet op og kom det straks i iskoldt vand. Fjern filmen og skær kødet ud til 6 bøffer. Lad en grillpande blive meget varm. Grill bøfferne på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Peberfløden kan laves et par dage i forvejen. Lad den tø i køleskabet ca. 1½ time og pisk den op med en håndmixer. Form den letfrosne peberfløde til "æg" og følg ovenstående fremgangsmåde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Nero d'avola Sicilien, Italien

Et lækkert vinvalg til denne luksusret vil være en rødvin på druen nero d'avola fra Sicilien Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød