Kalvesteg med sherrysauce
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Kalvesteg med sherrysauce - perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.
Ingredienser
2½ kg
Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
¾ liter
Vand
|
Sherrysauce
1 liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Tør sherry, fx amontillado
|
|
Evt. kulør
|
Vindruekompot
50 g
Smør
|
|
---|---|
6 bundter
Forårsløg i skrå stykker (ca. 600 g)
|
|
800 g
Halve stenfri, blå og grønne vindruer
|
|
200 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
3 kg
Kogte aspargeskartofler
|
---|
Sådan gør du
Sherrysauce
Vindruekompot
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
422 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,3 g |
Protein: | 7,5 g |
Fedt: | 3,8 g |
Kulhydrat: | 8,9 g |
