Kammerjunkere til koldskål

2 timer 10 min
Arbejdstid: 25 min
Kammerjunkere til koldskål

Skal du have koldskål? Så prøv denne nemme opskrift på hjemmelavede kammerjunkere - de er knasede gode!

Ingredienser

150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2 Æg
50 g Smør - smeltet og afkølet
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Fint salt

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør.
  • Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange).
  • Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min.
  • Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Lav mini-kammerjunkere - ca. 200 stk: Del dejen i 4 stykker og tril dem til pølser (á ca. 50 cm). Skær hver pølse i ca. 40 stykker og læg dem på to plader med bagepapir. Foretrækker du dine kammerjunkere runde, kan du trille hvert stykke til en kugle. Bag mini-kammerjunkerne ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Kammerjunkere kan opbevares i en tæt kagedåse.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9013 kJ / 2154 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1478 kJ / 353 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 7,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 69,6 % 60,5 g
Fedt: 23,2 % 9,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kammerjunkere-til-koldskal/