Kammuslinger med brunet smør
45 min
•
Stegte kammuslinger med brunet smør og blomkålspuré er en virkelig lækker forret, der med garanti imponerer gæsterne. Den bløde blomkålspuré passer perfekt til de gyldne kammuslinger og det duftende brunede smør med friske krydderurter. En skøn ret, der også er oplagt som forret til nytårsaften.
Ingredienser
Blomkålspuré
|
400 g
Blomkål i mindre buketter
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Piskefløde
|
|
|
2 spsk
Finthakket bredbladet persille
|
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Brunet sojasmør
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sojasauce
|
Stegte kammuslinger
|
8
Store kammuslinger (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
Topping
|
Krydderurter, fx dild, kørvel og skovsyre
|
|---|
Sådan gør du
Blomkålspuré
Brunet sojasmør
Stegte kammuslinger
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
443 kJ / 106 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 9,3 g |
| Kulhydrat: | 1,8 g |