Kammuslinger asian style

30 min
Kammuslinger asian style

En varm og luksuriøs forret med spændende asiatiske smage.

Ingredienser

10 g Smør
6 Rosenkål i kvarte
200 g Shiitakesvampe i mindre stykker
1 Stort fed hvidløg i tynde skiver
½ Lille mild rød chilipeber i tynde strimler
25 g Smør
3 spsk Sojasauce
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
10 g Smør
12 Kammuslinger
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

1 dl Grofthakket frisk koriander

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rosenkål og svampe i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et fad og hold dem varme.
  • Lad smørret brune i panden og rør soja, citron og ingefær heri. Smag til og hæld saucen over grøntsagerne.
  • Lad smørret blive gyldent i panden og steg muslingerne ca. 2 min. på hver side. Fordel muslingerne på grøntsagerne og pynt med koriander. Server straks.

Tip

  • I stedet for shitakesvampe kan du bruge champignon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1990 kJ / 476 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 17,7 % 4 g
Fedt: 69,9 % 7,3 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kammuslinger-asian-style/