Kæmpe kanelsnurre
                                
                                    3 timer
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  50 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        Den klassiske kanelsnurre - i en kæmpe variant... Kanelsnurren bliver ikke mindre lækker af at blive bagt som én stor snurre, tværtimod. Den kæmpe kanelsnurre bages i en springform, hvilket holder ekstra godt på alt den lækre kanelremonce og gør kagen ekstra svampet. Kæmpe kanelsnurre snurres efter samme teknik som de små kanelsnurrer. Der findes nok lige så mange snurreteknikker, som der findes svenske bagere - men metoden som beskrives i opskriften her er enkel og giver et smukt kig til kanelsnurrens mange lag og snoninger.
Ingredienser
Dej
| 
                                     
                                            
                                                    2½ dl
                                                Lun mælk
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Sukker
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1
                                                Æg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    575 g
                                                Hvedemel
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Smør i små tern
                                            
                                     
                                 | 
                                
Remonce
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Brun farin
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     
                                 | 
                                
Sukkerlage til pensling
| 
                                     
                                            
                                                    ½ dl
                                                Kogende vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    50 g
                                                Sukker (ca. ½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Svensk perlesukker
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Dej
Remonce
Sukkerlage
Sådan laver du kanelsnurren
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kæmpe kanelsnurren kan godt bages uden form.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1482 kJ / 354 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g | 
| Protein: | 4,4 g | 
| Fedt: | 16,7 g | 
| Kulhydrat: | 46,4 g |