Kanelis

6 timer 40 min
Arbejdstid: 40 min
Kanelis

Kanelisen sætter et frisk og let punktum efter et fyldigt julemåltid. Men den er lige så lækker på menuen forår, sommer og efterår.

Ingredienser

4 Æggeblommer (ca. 4 spsk)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
2 tsk Stødt kanel
¼ liter Piskefløde
¼ liter Mælk
4 Æggehvider (ca. 8 spsk)
2 Modne passionsfrugter
¼ liter Piskefløde pisket til skum

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og kanel til en luftig æggesnaps.
  • Bland fløde og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Hæld lidt af den varme flødeblanding i æggesnapsen under omrøring.
  • Tag gryden af varmen og pisk den lune æggesnaps i flødeblandingen. Varm det atter op ved jævn varme og under omrøring til det tykner - cremen må ikke koge.
  • Lad cremen køle af.
  • Pisk hviderne stive, vend dem i cremen og hæld den i en form (ca. 1½ liter).
  • Stil iscremen tildækket i fryseren i mindst 5 timer - rør 5-6 gange under indfrysningen.
  • Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
  • Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud med en ske.
  • Fordel isen i 6 portionsglas. Pynt med passionsfrugt og flødeskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10378 kJ / 2481 kcal

Næringsindhold pr. 100g

957 kJ / 229 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 6,9 % 3,9 g
Kulhydrat: 22,2 % 12,5 g
Fedt: 70,9 % 18,3 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kanelis/