Kanelsneglevafler

2 timer 10 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Kanelsneglevafler

Kanelsneglevafler - nybagte, bløde og snaskede! Disse nemme kanelsneglevafler egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsneglevafler i et vaffeljern - i stedet for i ovnen. Det er hurtigt, nemt og meget lækkert. Server kanelsneglevaflerne helt nybagte med glasur og friske eller frysetørrede bær...

Ingredienser

Dej til kanelsneglevafler

100 g Smør
2½ dl Mælk
50 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel (ca. 8½ dl)
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt

Fyld

150 g Blødt smør
100 g Brun farin
1½ spsk Stødt kanel

Pynt

Glasur
Frysetørrede hindbær eller friske bær

Sådan gør du

Dej til kanelsneglevafler

  • Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.

Sådan laver du kanelsneglenevaflerne

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 50 cm).
  • Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Rul dejpladen fra den lange side til en roulade, og skær ca. 25 kanelsnegle. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i 15 min.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Bag vaflerne i 2-3 min. - eller til de er gyldne.
  • Pynt med glasur og bær - og server straks.

Hvis du vil servere nybagte kanelsneglevafler på morgenbordet, så halver mængden af gær og lad kanelsneglene efterhæve i køleskabet natten over. Næste morgen sætter du kanelsneglene på køkkenbordet i ca. 30 min. Herefter bages kanelsneglenevaflerne som angivet i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19179 kJ / 4584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1402 kJ / 335 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,2 % 40,5 g
Fedt: 43,7 % 16,6 g
Relateret video Kanelsneglevafler

Kanelsneglevafler - nybagte, bløde og snaskede. Disse nemme kanelsneglevafler egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsneglevafler i et vaffeljern - i stedet for i ovnen. Det er hurtigt, nemt og meget lækkert. Server kanelsneglevaflerne helt nybagte med glasur og friske eller frysetørrede bær.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kanelsneglevafler/