Kantarelsuppe

1 time
Kantarelsuppe

Skøn efterårssuppe med masser af svampe - tag evt. vennerne med på kantarel-selvpluk?

Ingredienser

500 g Kantareller
25 g Smør
1 Finthakket løg
2 spsk Hvedemel
1 dl Tør hvidvin, fx riesling
7 dl Vand
1½ spsk Koncentreret vildtfond
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Frisk timian

Tilbehør

150 g Ristet brød

Sådan gør du

  • Rens kantarellerne og skær dem i mindre stykker.
  • Lad smørret blive godt varmt i en tykbundet gryde. Svits løg og kantareller i ca. 2 min. Drys mel over og tilsæt hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt vand, fond og kog suppen i ca. 10 min. stadig under omrøring. Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Varm suppen godt igennem og smag til. Server med ristet brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5905 kJ / 1411 kcal

Næringsindhold pr. 100g

327 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 29,6 % 5,7 g
Fedt: 62 % 5,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kantarelsuppe/