Karbonader med lun grøn urtesauce
30 min
•
&format=webp)
Traditionelle karbonader med stuvede grøntsager og kartofler - men twistet med lufttørret skinke, skvalderkål/ukrudt og madlavningsfløde.
Ingredienser
Karbonader
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 skiver
Lufttørret skinke (ca. 25 g)
|
|
25 g
Smør
|
Lun grøn urtesauce
1
Agurk (ca. 350 g)
|
|
---|---|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
2
Rødløg (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
200 g
Grønne asparges i mundrette bidder
|
|
½ dl
Skvalderkål, brændenældeskud eller blandede krydderurter, fx kørvel, dild og persille
|
Pynt
½ dl
Skvalderkål eller lidt af de urter du har valgt til urtesaucen
|
---|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
---|
Sådan gør du
Karbonader
Lun grøn urtesauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8379 kJ / 2003 kcal
Næringsindhold pr. 100g
350 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 26,2 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 42,3 % | 8,7 g |
Fedt: | 31,5 % | 3 g |
Relateret video
Sådan klargør du asparges
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
