Karolines søndagsgryde
                                
                                    1 time 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  30 min
                                
                        
                            Fryseegnet
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.
Ingredienser
Gryderet
| 
                                            
                                                    600 g
                                                Mørt svinekød, fx skinkekød i tern fx svinemørbrad
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Hakket stort løg (ca. 100 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    40 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dåse
                                                Flåede tomater (ca. 400 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    250 g
                                                Champignoner
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ dl
                                                Madlavningsfløde
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Persille
                                            
                                     | 
Tilbehør
| 
                                            
                                                    4 dl
                                                Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Gryderet
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Retten kan fryses uden fløde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
559 kJ / 134 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 8,9 g | 
| Fedt: | 3,9 g | 
| Kulhydrat: | 15,5 g | 
            Relateret video
            Hvordan koger man ris
            
    Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    