Karolines søndagsgryde

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Karolines søndagsgryde

Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.

Ingredienser

Gryderet

600 g Mørt svinekød, fx skinkekød i tern fx svinemørbrad
1 Hakket stort løg (ca. 100 g)
40 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ tsk Tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
250 g Champignoner
1½ dl Madlavningsfløde
Persille

Tilbehør

4 dl Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Gryderet

  • Skær kødet i små terninger.
  • Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt krydderier og tomater med væde.
  • Lad retten koge ved svag varme ca. 45 min.
  • Rens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten.
  • Kog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt.
  • Hæld fløde ved kødet.
  • Kog saucen godt igennem og smag retten til.
  • Retten kan evt. jævnes.
  • Drys med persille ved serveringen.

Retten kan fryses uden fløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10476 kJ / 2504 kcal

Næringsindhold pr. 100g

436 kJ / 104 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 26,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 47,1 % 12,1 g
Fedt: 26 % 3,1 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/karolines-sondagsgryde/