Karry-grøntsager med spejlæg

Karry-grøntsager med spejlæg

30 min
Smukt ser det ud og dejligt smager det. Karry-grøntsager med spejlæg er en nem og hurtig ret, som gør sig godt til aftensmaden.

Sådan gør du

Karry-grøntsager
  • Lad smørret smelte i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits karrypastaen i ca. 15 sek., tilsæt løg og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Kom vand i gryden og lad løgene koge ved kraftig varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde, salt, broccoli og bønner og kog grøntsagerne, stadig ved kraftig varme og uden låg, i ca. 4 min. - rør af og til.
  • Vend spinat i retten og kog den et kort øjeblik, til spinaten er faldet lidt sammen.
Spejlæg
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Slå æggene ud og steg dem ved kraftig varme i ca. 1 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side.
  • Fordel karry-grøntsager med sauce i 4 dybe tallerkener. Læg et spejlæg på hver portion og pynt med sesamfrø. Spis med nykogte ris.
Energiindhold for hele retten:

11983 kJ / 2864 kcal

Næringsindhold pr. 100g

552 kJ / 132 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 13,2 % 4,3 g
Kulhydrat: 54,8 % 17,8 g
Fedt: 32 % 4,8 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Karry-grøntsager
5 g Smør
3 spsk Grøn karrypasta
4 Bananskalotteløg i tynde både (ca. 150 g)
2 dl Vand
2½ dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
450 g Broccoli i små buketter og stokken i skiver
400 g Frosne grønne bønner
200 g Babyspinatblade
Spejlæg
10 g Smør
4 Æg
Pynt
1 tsk Sorte sesamfrø
Tilbehør
240 g Løse ris, parboiled - koges
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk