Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

45 min
Kalkunfrikadeller i skinkesvøb med tilbehør

Frikadellerne bliver ekstra lækre, når de er indpakket i skinke. Og sammen med ovnbagte pommes frites og grøntsager med dip, er der vist noget for enhver smag.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Frikadeller - ca. 20 stk.

500 g Hakket kalkunkød
1 Fintrevet løg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
1 Æg
1 dl Mælk
4 spsk Hvedemel
2 tsk Frisk timian (ca. tsk)
150 g Lufttørret skinke, fx parma (ca. g)
10 g Smør
Tandstikkere

Pommes frites

4 Store bagekartofler (ca. 800 g)
1 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt

Grøntsager med dip

150 g Bladselleri (ca. g)
150 g Gulerødder (ca. g)
150 g Peberfrugter
150 g Agurk (ca. g)
100 g Flødeost
50 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

4 spsk Sød chilisauce
4 Pitabrød (ca. 240 g)

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør kød sammen med løg, hvidløg, æg, mælk, hvedemel og halvdelen af timian - til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile ca. ½ time. Skær forsigtigt hver skive parmaskinke i to stykker på langs. Form farsen til små frikadeller og rul en skive skinke omkring hver sammen med lidt frisk timian. Fæstn med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande - gerne med sliplet belægning og steg frikadellerne i ca. 5 min. på hver side til skinken er sprød og kødet gennemstegt.

Pommes frites

  • Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Tør dem godt og vend dem i olien. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen i ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn - til de er sprøde.

Grøntsager med dip

  • Skær grøntsagerne i stave. Rør flødeosten blød med kvark lidt efter lidt og tilsæt salt og peber - tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for fast. Smag til.
  • Server frikadellerne med pommes frites, grøntsager, dip, sød chilisauce og lune pitabrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12186 kJ / 2913 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 103 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 23,9 % 6,1 g
Fedt: 28,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 47,7 % 12,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kalkunfrikadeller-i-skinkesvob-med-tilbehor/