Karrysauce, den lette
15 min

Karrysauce, den lette

Godt supplement til vinterens grønt.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysauce, den lette

Godt supplement til vinterens grønt.

Antal portioner
  • 1 dl syrligt æbler i små tern
  • 1 dl fint hakket zittauerløg
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • ¼ liter skummetmælk
  • 2½ spsk hvedemel
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 1 spsk sød mangochutney
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bring æbletern, løg og grønsagsbouillon i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Pisk mælk og hvedemel sammen til en klumpfri jævning, og hæld den i bouillonen under omrøring. Tilsæt karry, mangochutney, sukker, salt og peber og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag karrysaucen til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 6 %
Print