Gullaschsuppe
                                
                                    1 time 40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  25 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
        
    Gullashsuppe er en varmende og krydret suppe fra Ungarn – og en af landets mest kendte retter. Den er fyldt med mørt kød, grøntsager og masser af smag. Server gullashsuppen med en klat cremefraiche og et stykke lækkert brød, der kan suge den gode sauce op. Gullashsuppe er perfekt som gæstemad eller på en kold efterårs- eller vinterdag, hvor man har lyst til noget ekstra hyggeligt og smagsrigt.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    500 g
                                                Skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Grofthakkede løg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1½ liter
                                                Oksebouillon
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Mild paprika
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dåse
                                                Koncentreret tomatpuré
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    600 g
                                                Kartofler i tern
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    100 g
                                                Pikant flødeost
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Creme fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    1½ dl
                                                Hakket persille
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Landbrød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 5 g | 
| Fedt: | 2,9 g | 
| Kulhydrat: | 9,4 g |