Kartoffelsuppe med porrer
&format=webp) 
    Klassisk kartoffelsuppe med porrer toppet med sprøde bacontern. Vores opskrift på hjemmelavet kartoffelsuppe er klar på kun 30 minutter og kræver kun få ingredienser - perfekt til hverdage, hvor aftensmaden gerne må være både nem og lækker. Kartoffel-porrer suppe smager varmt og hyggeligt – og så er den en sikker vinder hos både børn og voksne.
Ingredienser
Suppe
| 
                                            
                                                    10 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Grofthakket løg (ca. 75 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    500 g
                                                Kartofler i små tern
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    3
                                                Porrer i ringe - den hvide del (ca. 375 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ¾ liter
                                                Grøntsagsbouillon
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet hvid peber
                                            
                                     | 
Bacondrys
| 
                                            
                                                    150 g
                                                Bacon
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1
                                                Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)
                                            
                                     | 
Pynt
| 
                                            
                                                    
                                                Brøndkarse
                                            
                                     | 
|---|
Tilbehør
| 
                                            
                                                    
                                                Groft brød - evt. ristet
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Suppe
Bacondrys
Servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan skrue op og ned for kartofler og porrer - mængderne behøver ikke være præcise, og du kan justere med vand og/eller fløde, hvis du synes suppen er for tyk. Hvis du gerne vil have mere smag i suppen, kan du bruge friske eller tørrede krydderurter eller måske cayennepeber eller chili. Du kan også prøve denne spændende kartoffelsuppe , med ny knasende topping.
Suppen kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
294 kJ / 70 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g | 
| Protein: | 2 g | 
| Fedt: | 4,5 g | 
| Kulhydrat: | 5,5 g | 
Se hvordan du laver en klassik hjemmelavet kartoffelsuppe med porrer og bacon i denne video.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    