Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.
Ingredienser
|
½ liter
Let mornaysauce
|
|
|---|---|
|
800 g
Skrællede melede kartofler i skiver
|
|
|
2
Groftrevne løg (ca. 200 g)
|
|
|
2
Groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
|
|
|
200 g
Groftrevet knoldselleri
|
|
|
3 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Æblesalsa
|
2
Æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
2 spsk
Finthakket løg
|
|
|
1 dl
Hakket persille
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
4
Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Æblesalsa
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
381 kJ / 91 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,5 g |
| Protein: | 5,5 g |
| Fedt: | 3,6 g |
| Kulhydrat: | 9,1 g |
Relateret video
Lakse test
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.