Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

1 time 15 min
Arbejdstid: 35 min
Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.

Ingredienser

½ liter Let mornaysauce
800 g Skrællede melede kartofler i skiver
2 Groftrevne løg (ca. 200 g)
2 Groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
200 g Groftrevet knoldselleri
3 tsk Fintrevet muskatnød
2 tsk Groft salt

Æblesalsa

2 Æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Finthakket løg
1 dl Hakket persille
¼ tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm).
  • Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet.
  • Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne.
  • Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet.
  • Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.

Æblesalsa

  • Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.
  • Læg laksestykkerne i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min.
  • Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Kom laksestykkerne i et fad, drys noget af æblesalsaen over og server med resten af salsaen og kartoffelfadet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10226 kJ / 2444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 40,5 % 9,1 g
Fedt: 34,7 % 3,6 g
Relateret video Lakse test

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du steger laks, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelfad-og-stegt-laks-med-ablesalsa/