Kartoffelmedaljer
1 time 35 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Mangler du en opskrift på et lækkert kartoffeltilbehør til gæstemiddagen? Prøv disse kartoffelmedaljer som både er virkelig lækre og kan forberedes i god tid. Kombinationen af sprød og blød kartoffel gør medaljerne virkeligt lækre og de overrasker på den gode måde.
Ingredienser
|
4
Store bagekartofler (ca. 850 g)
|
|
|---|---|
|
½
Knoldselleri i grove stykker
|
|
|
½
Pastinak i grove stykker
|
|
|
1 liter
Vand
|
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Smeltet smør
|
|
|---|---|
|
25 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
Pynt
|
Havsalt og groftkværnet peber
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen. Du kan undlade pastinak og udelukkende anvende knoldselleri.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
178 kJ / 43 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 1,2 g |
| Fedt: | 1 g |
| Kulhydrat: | 7,1 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.