Kartoffelmos med stegte svampe
Der er vist ikke ret mange børn - eller voksne, der ikke er vilde med kartoffelmos. Her får I kartoffelmos med stegte svampe, en vegetarisk ret, som er inspireret lidt af brændende kærlighed. Men kartoffelmos med svampe er alligevel helt sin egen, med svampe naturligvis og løg, gulerødder og sennep, til at give et lille venligt spark. Server kartoffelmos med svampe til aftensmad en af de dage, hvor I vil have hyggelig, nem aftensmad og spise grønt.
Ingredienser
Kartoffelmos
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1¼ kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
3 dl
Mælk
|
|
40 g
Smør
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Stegte svampe
20 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i skiver
|
|
3
Løg i halve skiver (ca. 200 g)
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ spsk
Mild, grov sennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
---|
Tilbehør
100 g
Syltede agurker eller rødbeder
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelmos
Stegte svampe
Ved serveringen
I stedet for at smide kartoffelskrællerne ud, kan du bruge dem til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt, inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7545 kJ / 1803 kcal
Næringsindhold pr. 100g
206 kJ / 49 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 11,2 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 61,2 % | 7,4 g |
Fedt: | 27,6 % | 1,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.