Kartoffelmos med stegte svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

30 min

Der er vist ikke ret mange børn - eller voksne, der ikke er vilde med kartoffelmos.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1¼ kg melede kartofler i grove stykker
  • 3 dl mælk
  • 25 g smør
  • 2 tsk groft salt

Stegte svampe

  • 25 g smør
  • 450 g champignoner i skiver
  • 3 zittauerløg i halve ringe (ca. 200 g)
  • 2 gulerødder i små tern (ca. 150 g)
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1½ spsk grov, mild sennep
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 100 g syltede agurker eller rødbeder

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog vand og kartofler i en stor, tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske. Vend mælk, smør og salt i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Stegte svampe

Lad imens smørret gyldne i en pande. Steg champignoner og løg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 min. Tilsæt gulerødder, bouillon, sennep, salt og peber og kog grøntsagerne i ca. 1 min. Smag til.

Kom kartoffelmosen i et fad. Hæld grøntsagerne over mosen, drys med purløg og server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: