Kartoffelmos med stegte svampe

Kartoffelmos med stegte svampe

30 min Hovedret
Der er vist ikke ret mange børn - eller voksne, der ikke er vilde med kartoffelmos. Her får I kartoffelmos med stegte svampe, en vegetarisk ret, som er inspireret lidt af brændende kærlighed. Men kartoffelmos med svampe er alligevel helt sin egen, med svampe naturligvis og løg, gulerødder og sennep, til at give et lille venligt spark. Server kartoffelmos med svampe til aftensmad en af de dage, hvor I vil have hyggelig, nem aftensmad og spise grønt.
Mere inspiration

Mere dejlig aftensmad med kartoffelmos og grøntsager.

Velbekomme!
Klimatip

I stedet for at smide kartoffelskrællerne ud, kan du bruge dem til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt, inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8191 kJ / 1958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

223 kJ / 53 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 12,2 % 1,6 g
Kulhydrat: 61,4 % 8,1 g
Fedt: 26,4 % 1,6 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise