Wok med svampe og forårsløg

Wok med svampe og forårsløg

45 min
Wok med kartofler, svampe og forårsløg er lidt anderledes....men det er ikke så tosset endda.

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundigt, del i halve og kom dem i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien, kartofler og salt og steg i ca. 6 min. - rør af og til. Tag kartoflerne op. Tilsæt endnu 1 spsk olie og steg kødet i ca. 1 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg de robuste svampe i ca. 3 min. Tilsæt de lette svampe, forårsløg og salt og steg i yderligere ca. 3 min. Kom kød og kartofler tilbage i wokken sammen med bouillon og peber. Varm retten godt igennem, vend ost og feldsalat i og server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7491 kJ / 1790 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 30 % 5,8 g
Kulhydrat: 41,4 % 7,9 g
Fedt: 28,6 % 2,5 g

Ingredienser

Små, faste kartofler
1 kg
Vand
¾ liter
Groft salt
¾ tsk
Rapsolie
2½ spsk
Groft salt
¾ tsk
Wokstrimler af okseklump
300 g
Robuste svampe, fx champignoner eller kejserhatte - i skiver
225 g
Lette svampe, fx østershatte eller bøgehatte - hele eller i strimler
225 g
Forårsløg i lange strimler (ca. 100 g)
1 bundt
Groft salt
¾ tsk
Grøntsagsbouillon
1 dl
Friskkværnet peber
200 g
Renset feldsalat i buketter
100 g