Wok med svampe og forårsløg

Wok med svampe og forårsløg

45 min
Wok med kartofler, svampe og forårsløg er lidt anderledes....men det er ikke så tosset endda.

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne grundigt, del i halve og kom dem i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien, kartofler og salt og steg i ca. 6 min. - rør af og til. Tag kartoflerne op. Tilsæt endnu 1 spsk olie og steg kødet i ca. 1 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg de robuste svampe i ca. 3 min. Tilsæt de lette svampe, forårsløg og salt og steg i yderligere ca. 3 min. Kom kød og kartofler tilbage i wokken sammen med bouillon og peber. Varm retten godt igennem, vend ost og feldsalat i og server straks.
Energiindhold for hele retten:

8844 kJ / 2114 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,6 % 5,6 g
Kulhydrat: 35,1 % 7,9 g
Fedt: 40,3 % 4,2 g

Ingredienser

1 kg Små, faste kartofler
¾ liter Vand
¾ tsk Groft salt
2½ spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
300 g Wokstrimler af okseklump
225 g Robuste svampe, fx champignoner eller kejserhatte - i skiver
225 g Lette svampe, fx østershatte eller bøgehatte - hele eller i strimler
1 bundt Forårsløg i lange strimler (ca. 100 g)
¾ tsk Groft salt
1 dl Grøntsagsbouillon
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern - afdryppet
100 g Renset feldsalat i buketter