Kartoffelpandekager

30 min
Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager er super lækre og forholdsvis simple. Fulde af smag, sprøde udenpå og bløde indeni - den perfekte kombination. Vores opskrift på kartoffelpandekager indeholder squash, rødløg, hvidløg og krydderurter, men du kan også bruge andre grøntsager, fx gulerødder og forårsløg. De steges i smør, som giver den bedste smag. Vores kartoffelpandekage minder om de traditionelle kartoffelrösti, som er populære i især Tyskland, Schweiz og Østrig. Server dem til frokost, som forret eller i halv størrelse som appetizer eller snacks.

Ingredienser

350 g Skrællede kartofler
150 g Squash
1 Finthakket rødløg
2 Finthakkede fed hvidløg
1 dl Finthakket persille
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør - stegning

Serveringsforslag

Røget laks, fraiche og krydderurter

Sådan gør du

  • Riv kartofler og squash groft på et rivejern, ned på et viskestykke. Vrid dem fri for væde.
  • Kom de revne kartofler og squash i en skål og vend det sammen med de øvrige ingredienser.
  • Lad smøret smelte på en pande og steg 6 kartoffelpandekager i ca. 6 min. på hver side ved jævn varme. Brug en stor pande eller steg dem i 2 omgange.

Du kan bruge gulerødder eller græskar, fx hokkaido, i stedet for squash.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2683 kJ / 641 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 10,1 % 2,2 g
Kulhydrat: 53,1 % 11,8 g
Fedt: 36,8 % 3,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelpandekager/