Kartoffelsalat med æg og oliven
&format=webp)
Kartoffelsalat med æg og oliven - en dejlig fyldig version af kartoffelsalaten. Når I spiser grønt er det med at finde de gode kilder til umami (den grundsmag som giver mundfylde og tilfredsstillelse). Kartofler er en god kilde til umami og endnu bedre når de er bagt. Kartoflerne til kartoffelsalaten er bagt på den hurtige måde, hvor de får et kort opkog inden de kommer i ovnen, så tager det ikke så lang tid.
Ingredienser
Bagte kartofler
1 kg
Skrubbede små kartofler i halve
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Salat
400 g
Dampet broccoli i buketter
|
|
---|---|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
100 g
Skyllet feldsalat
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
75 g
Oliven uden sten
|
|
2
Hårdkogte æg i både
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
240 g
Grovbrød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Bagte kartofler
Kartoffelsalat med æg og oliven
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for hårdkogte æg kan du servere smilende eller pocherede æg på kartoffelsalaten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10116 kJ / 2418 kcal
Næringsindhold pr. 100g
313 kJ / 75 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 17,3 % | 3,2 g |
Fedt: | 32,7 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 50 % | 9,2 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
