Kartoffelsalat med æg og oliven
30 min
•
Kartoffelsalat med æg og oliven - en dejlig fyldig version af kartoffelsalaten. Når I spiser grønt er det med at finde de gode kilder til umami (den grundsmag som giver mundfylde og tilfredsstillelse). Kartofler er en god kilde til umami og endnu bedre når de er bagt. Kartoflerne til kartoffelsalaten er bagt på den hurtige måde, hvor de får et kort opkog inden de kommer i ovnen, så tager det ikke så lang tid.
Ingredienser
Bagte kartofler
|
1 kg
Skrubbede små kartofler i halve
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Salat
|
400 g
Dampet broccoli i buketter
|
|
|---|---|
|
2
Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
|
|
|
100 g
Skyllet feldsalat
|
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
|
75 g
Oliven uden sten
|
|
|
2
Hårdkogte æg i både
|
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
240 g
Grovbrød - evt. ristet
|
|---|
Sådan gør du
Bagte kartofler
Kartoffelsalat med æg og oliven
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for hårdkogte æg kan du servere smilende eller pocherede æg på kartoffelsalaten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
314 kJ / 75 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 2,8 g |
| Kulhydrat: | 9,2 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.