Kartoffelsalat med jordbær, ærter og ost
30 min

Kartoffelsalat med jordbær, ærter og ost

En rigtig dejlig sommer salat med flotte farver. Vælg danske jordbær og kartofler - de smager bedst.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med jordbær, ærter og ost

En rigtig dejlig sommer salat med flotte farver. Vælg danske jordbær og kartofler - de smager bedst.

Antal portioner
  • 400 g skrabede nye kartofler
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g optøede, frosne ærter
  • 150 g jordbær i kvarte
  • ½ agurk i små tern
  • 150 g stegt kyllingefileter i mindre stykker
  • 50 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre. Lad kartoflerne køle af.

Skær kartoflerne i mindre stykker og vend dem forsigtig sammen med de øvrige ingredienser. Kom salaten i madkasser med tætsluttende låg. Husk gafler og en lille serviet.

Tip

Kyllingekødet kan erstattes af andet stegt eller røget kød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print