Kartoffelsalat med bagte kartofler
45 min

En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Når du bruger bagte kartofler i salaten er det en helt anden oplevelse end den sædvanlige kogte kartoffel giver. Suppler din salat med bagte kartofler med hvidløgskvark og flanksteak - så har du en rigtig dejligt måltid.

Ingredienser
4 personer
Bagte kartofler
1 kg Skrubbede kartofler i 1 cm skiver | |
---|---|
1 tsk Groft salt |
Hvidløgskvark
250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche | |
---|---|
3 Små finthakkede fed hvidløg | |
2 tsk Olivenolie | |
½ tsk Groft salt |
Flanksteak
25 g Smør | |
---|---|
1 Flanksteak (ca. 400 g) | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
250 g Fintstrimlet savojkål | |
---|---|
1 liter Kogende vand | |
1 Agurk i stave (ca. 250 g) | |
1 tsk Groft salt | |
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g) | |
2 Røde æbler i tynde både (ca. 200 g) |
Pynt
Olivenolie |
---|
Sådan gør du
Bagte kartofler
Hvidløgskvark
Flanksteak
Kartoffelsalat med bagte kartofler
Bedømmelse
Kartoffelsalaten kan sagtens klare sig uden flanksteaken. Du kan evt. servere hakkede røgede mandler på kartoffelsalaten - så har du et vegetarisk måltid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8148 kJ / 1947 kcal
Næringsindhold pr. 100g
232 kJ / 56 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 30 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 6,3 g |
Fedt: | 23,7 % | 1,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.