Kartoffelsuppe med jomfruhummer og abrikoser

Bedømmelse

(9 vurderinger)

30 min

Blåskimmelost giver karakter til suppen og er en god smagskontrast til fyldet.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelsuppe

  • ½ liter vand
  • 50 g smør
  • 3 bagekartofler i små tern (ca. 600 g)
  • ½ liter sødmælk
  • 50 g Castello® creamy Blue Creamy Blue
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 300 g rensede, pillede rå jomfruhummerhaler
  • 50 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • klippet frisk purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelsuppe

Bring vand og smør i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt mælk, salt og peber og kog i yderligere ca. 10 min. Tag halvdelen af kartoflerne op. Tag gryden af varmen, tilsæt osten og blend suppen med en stavblender. Tilsæt kartoffelternene, smag til og hold suppen varm.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits hvidløg og abrikoser i ca.1 min. Tilsæt jomfruhummerhaler, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. eller til halerne er røde og faste.

Server suppen i varme, dybe tallerkener med fyld af jomfruhummerhaler og abrikoser.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Condrieu, Frankrig

Til denne delikate ret vil en god hvidvin på druen viognier være perfekt, gerne den smådyre condrieu fra Frankrig og ellers en version fra fx Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til jomfruhummer