Kartoffelsuppe med jomfruhummer og abrikoser
30 min

Kartoffelsuppe med jomfruhummer og abrikoser

Blåskimmelost giver karakter til suppen og er en god smagskontrast til fyldet.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med jomfruhummer og abrikoser

Blåskimmelost giver karakter til suppen og er en god smagskontrast til fyldet.

Antal portioner

Kartoffelsuppe

  • ½ liter vand
  • 50 g smør
  • 3 bagekartofler i små tern (ca. 600 g)
  • ½ liter sødmælk
  • 50 g Castello® creamy Blue
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 300 g rensede, pillede rå jomfruhummerhaler
  • 50 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • klippet frisk purløg

Fremgangsmåde:

Kartoffelsuppe

Bring vand og smør i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt mælk, salt og peber og kog i yderligere ca. 10 min. Tag halvdelen af kartoflerne op. Tag gryden af varmen, tilsæt osten og blend suppen med en stavblender. Tilsæt kartoffelternene, smag til og hold suppen varm.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits hvidløg og abrikoser i ca.1 min. Tilsæt jomfruhummerhaler, salt og peber og svits i yderligere ca. 5 min. eller til halerne er røde og faste.

Server suppen i varme, dybe tallerkener med fyld af jomfruhummerhaler og abrikoser.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Viognier Condrieu, Frankrig

Til denne delikate ret vil en god hvidvin på druen viognier være perfekt, gerne den smådyre condrieu fra Frankrig og ellers en version fra fx Argentina Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til jomfruhummer