Kartoffelsuppe med kartoffelspyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Peberrod og bacon giver suppen karakter, mens cremefraiche bidrager med friskhed og fylde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 5 zittauerløg i grove stykker (ca. 250 g)
  • 750 g skrællede melede kartofler i grove stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl brøndkarse (ca. 1 potter)
  • 1 spsk groft salt

Kartoffelspyd

  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)
  • 12 pillede, kogte små kartofler (ca. 400 g)
  • 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 10 g smør
  • 1 dl høvlet frisk peberrod

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Kom brøndkarse (gem lidt til pynt) og salt i suppen og blend den.

Kartoffelspyd

Del imens baconskiverne midt over. Rul et stykke bacon om hver kartoffel og fordel dem på de tynde spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kartoffelspyddene ved jævn varme i ca. 15 min., eller til bacon og kartofler er gyldne - vend dem af og til.

Kom fraiche i kartoffelsuppen lige inden serveringen. Varm suppen op til kogepunktet under let piskning. Tag gryden af varmen, tilsæt peberrod og smag til.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med brøndkarse og server kartoffelspyd og høvlet peberrod til.

Frysetip

Kan fryses uden kartoffelspyd.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Et godt vinvalg til denne lækre suppe er en fyldig hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges