
Kartoffelsuppe med kartoffelspyd
60+ min
Peberrod og bacon giver suppen karakter, mens cremefraiche bidrager med friskhed og fylde.
Ingredienser
- 25 g smør
- 5 zittauerløg i grove stykker (ca. 250 g)
- 750 g skrællede melede kartofler i grove stykker
- 1½ liter grøntsagsbouillon
- 2 dl brøndkarse (ca. 1 potter)
- 1 spsk groft salt
Kartoffelspyd
- 8 skiver bacon (ca. 125 g)
- 12 pillede, kogte små kartofler (ca. 400 g)
- 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
- 10 g smør
-
2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 1 dl fintrevet frisk peberrod
- 1 dl høvlet frisk peberrod
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Kom brøndkarse (gem lidt til pynt) og salt i suppen og blend den.
Kartoffelspyd
Del imens baconskiverne midt over. Rul et stykke bacon om hver kartoffel og fordel dem på de tynde spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kartoffelspyddene ved jævn varme i ca. 15 min., eller til bacon og kartofler er gyldne - vend dem af og til.
Kom fraiche i kartoffelsuppen lige inden serveringen. Varm suppen op til kogepunktet under let piskning. Tag gryden af varmen, tilsæt peberrod og smag til.
Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med brøndkarse og server kartoffelspyd og høvlet peberrod til.
Frysetip
Kan fryses uden kartoffelspyd.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 26,4 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 29 %
Vin match
Riesling Alsace, Frankrig
Et godt vinvalg til denne lækre suppe er en fyldig hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til asparges