Kartoffelsuppe med kartoffelspyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Peberrod og bacon giver suppen karakter, mens cremefraiche bidrager med friskhed og fylde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 5 zittauerløg i grove stykker (ca. 250 g)
  • 750 g skrællede melede kartofler i grove stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl brøndkarse (ca. 1 potter)
  • 1 spsk groft salt

Kartoffelspyd

  • 8 skiver bacon (ca. 125 g)
  • 12 pillede, kogte små kartofler (ca. 400 g)
  • 4 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 10 g smør
  • 1 dl høvlet frisk peberrod

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 1 min. Tilsæt bouillon og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er møre. Kom brøndkarse (gem lidt til pynt) og salt i suppen og blend den.

Kartoffelspyd

Del imens baconskiverne midt over. Rul et stykke bacon om hver kartoffel og fordel dem på de tynde spyd. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kartoffelspyddene ved jævn varme i ca. 15 min., eller til bacon og kartofler er gyldne - vend dem af og til.

Kom fraiche i kartoffelsuppen lige inden serveringen. Varm suppen op til kogepunktet under let piskning. Tag gryden af varmen, tilsæt peberrod og smag til.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med brøndkarse og server kartoffelspyd og høvlet peberrod til.

Frysetip

Kan fryses uden kartoffelspyd.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Et godt vinvalg til denne lækre suppe er en fyldig hvidvin på riesling-druen, fx fra Alsace og gerne en grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag