Kartoffelsuppe med sprød mandel-gremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Kartoffelsuppe med sprød mandel-gremolata som topping. En klassisk suppe med et knasende lækkert tvist. Vi runder suppen af med en lille smule piskefløde - lidt fløde, gør en stor forskel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Suppe

  • 3 rensede porrer (ca. 500 g)
  • 10 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 800 g kartofler i små tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Mandel-gremolata

  • 25 g grofthakkede røgede mandler
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • finthakket porre - den grønne del
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød - evt. ristet

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Suppe

Skær porrerne i mindre stykker - gem den grønne del til pynt. Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer, løg og kartofler i ca. 2 min. Hæld bouillonen ved og lad suppen koge under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen til den er glat. Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag til.

Mandel-gremolata

Vend mandler, persille og citronskal sammen i en skål.

Hæld kartoffelsuppen i 4 dybe tallerkener og fordel mandel-gremolataen. Drys med porretop, flagesalt og friskkværnet peber og server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag