
Kartoffelsuppe med tomatbrød
45 min
En helt enkel og klassisk kartoffelsuppe, som får et pift af de ostegratinerede tomatbrød.
Ingredienser
- 10 g smør
- 1 grofthakket zittauerløg
- 2 små hakkede fed hvidløg
- ¾ liter vand
- 600 g melede kartofler i grove stykker
- 2 laurbærblade
- 3½ dl letmælk
- 2½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Tomatbrød
- 6 skiver grovbrød
- 400 g små blommetomater i kvarte
- 4 spsk hakkede friske basilikumblade
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
-
175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Pynt
- laurbærblad eller basilikumblade
Sådan gør du
Sådan gør du
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt vand, kartofler og laurbærblade. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Tag laurbærbladene op (gem dem til pynt). Blend suppen med en stavblender. Tilsæt mælk, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag til.
Tomatbrød
Læg imens brødskiverne på en plade med bagepapir. Rist dem midt i ovnen 2-3 min. på hver side. Bland tomater, basilikum, salt og peber. Fordel tomatblandingen på de ristede brødskiver og kom den revne ost på brødene. Gratiner dem midt i ovnen, til osten er gylden.
Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Klip evt. laurbærbladene i mindre stykker og brug dem som pynt. Server tomatbrødene til suppen.
Ristning
Ca. 5 min. ved 250°.
Gratinering
Ca. 5 min. ved 250°.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 27,7 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 29 %